KABELJAUW IN EEN JASJE VAN PARMAHAM

  1. Meng in een sauspan het water met het limoensap en het visbouillonblokje. Breng dit aan de kook. Roer de maïzena los met wat water en roer dit onder de saus. Breng verder op smaak met de boter, peper en zout naar smaak en de dille.
  2. Breng een ruime pan met licht gezouten water aan de kook voor de asperges.
  3. Bestrooi de kabeljauw met zout, peper en peterselie en wikkel hem in de parmaham. Verhit de olijfolie en boter in een pan en bak hierin de vis in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar, afhankelijk van de dikte van de vis.
  4. Kook de groene asperges zonder deksel beetgaar.
  5. Verdeel de asperges over 2 borden, plaats op de asperges een stukje kabeljauw en giet hier een beetje van de limoensaus overheen.


Ingrediënten voor 2 personen
  1. 2 stukken kabeljauw (125 g/stuk) ­
  2. 2 grote dunne plakken parmaham ­
  3. 250 g groene asperges, uiteinde verwijderd ­
  4. 1 tl olijfolie ­
  5. 1 tl boter ­
  6. gedroogde peterselie ­
Limoensaus
  1. 125 ml water
  2. 1⁄4 visbouillonblokje
  3. 1 tl maïzena
  4. 1⁄2 tl suiker
  5. 1⁄2 uitgeperste limoen
  6. boter
  7. 1/6 bosje dille, fijngehakt
  8. peper en zout

  By julivwee - http://www.hapjesprinces.be

Reacties

Populaire posts van deze blog

PITTIGE OVENSCHOTEL MET KIP, TOMATEN EN MOZZARELLA

ZALM MET COURGETTEROLLETJES VAN PASCALE NAESSENS