PITTIGE OVENSCHOTEL MET KIP, TOMATEN EN MOZZARELLA
- De kipfilets heb ik in iets kleinere stukjes gedaan. De kleintjes heb ik gehalveerd. De grote kippeborsten in drie gesneden. Kruid ze goed met wat gedroogde kruiden naar smaak. Ik heb er (gerookt)paprikapoeder, cayennepeper en Provençaalse kruiden over gestrooid. Leg de stukken kip in een grote ovenschaal.
- Snij de rode ui en look in stukjes en voeg bij de kip. Doe er de stukjes tomaat en paprika bij en het doosje gedroogde tomaatjes. In de zongedroogde tomaatjes heb ik vlug mijn mes eens ingezet en voeg bij de andere ingrediënten.
- In plaats van olijfolie bij de schotel te doen, doe ik er de olie van de zongedroogde tomaatjes bij. Je hoeft er niet al de olie bij te doen. Een beetje is voldoende, zodat de kip en tomaatjes wel goed bedekt zijn met een laagje olie. Kruid ook alles nog verder met gedroogde kruiden naar smaak en om alles wat pittig te maken doe ik er nog 2 tl sambal bij. Meng alles goed. Dat doe ik met mijn handen. Dat mengt makkelijker dan met een lepel, want mijn schotel zit behoorlijk vol.
- Bovenop leg ik nu wat plakjes mozzarella en werk ik af met wat parmezaan en panko. De panko zal zorgen dat je een harder korstje krijgt.
- TIP: wees niet te zuinig met gedroogde kruiden. De schotel mag goed wat smaak hebben. En de sambal zorgt voor pit dus als je het graag wat pikant hebt, voeg dan nog wat extra toe.
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g kipfilet, in grote stukken
- 2 teentjes knoflook, in stukjes
- 2 kleine rode uien, in stukjes
- 250 g kerstomaten, gehalveerd
- 4 tomaten, in stukjes
- 2 paprika's, geschild, in stukjes
- 150 g halfgedroogde tomaten + de olie, uit blik
- gedroogde kruiden: chili, cayennepeper, (gerookt)paprikapoeder, piment d'espelette, provençaalse kruiden, oregano, marjolein (kies maar zelf wat je erin wilt doen)
- 2 tl sambal
- 1 bolletje mozzarella
- geraspte parmezaanse kaas
- panko
By julivwee - http://www.hapjesprinces.be
Reacties
Een reactie posten