ZALM MET COURGETTEROLLETJES VAN PASCALE NAESSENS
- Maak het sausje met de olijfolie, sojasaus, citroensap en de sesamzaadjes. Kruid alleen met zwarte peper, de sojasaus is al zout genoeg.
- Dan gaan we de courgette met een dunschiller of mandoline in plakjes snijden. Leg de plakjes op een bakplaat. Smeer de courgetteplakjes met een borsteltje in met het sausje dat je net hebt gemaakt. Rol de courgetteplakjes op en zet in een kleine ovenschaal. Dit gaat heel makkelijk als ze in dunne plakjes zijn gesneden. Hoe dikker, hoe moeilijker je ze kan oprollen. Sprenkel de rest van het sausje erover. Zet in een warme oven op 180°C.
- Kruid de zalm met flink wat zwarte peper, een beetje zout en heel veel gedroogde tijm. Doe er een beetje olijfolie over en zet de zalm in een oven op 180°C. Zalm mag nog een beetje roze zijn vanbinnen. In ongeveer 10 à 15 minuutjes is hij gaar. De courgette mag zeker een klein halfuurtje in de oven.
Ingrediënten 2 personen
- 2 zalmfilets
- 2 courgettes
- gedroogde tijm
voor het sausje
- 2 el geroosterd sesamzaad
- 2 el sojasaus
- sap van 1/2 citroen
- 6 el olijfolie
Reacties
Een reactie posten