CAESAR SALADE

  1. Kruid de kippefilets met kruiden naar keuze of gewoon met peper en zout. Bak ze aan in wat olijfolie en een beetje boter tot ze licht gekleurd zijn. Leg ze nu in een ovenschaal en steek ze nog 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  2. Trek het brood in stukjes en leg in een ovenschaal of bakplaat. Besprenkel met olijfolie, gehakte rozemarijm, tijm, peper en grof zout. Meng met je handen en zorg dat alles goed bedekt is met olijfolie, peper en grof zout. Als je geen ciabatta hebt, zou je ook gewoon oud brood zonder korst kunnen nemen.
  3. Was de salade en doe ze in een mengschaal, samen met de stukjes gekookte sperziebonen en blokjes komkommer. Ik heb de pitjes uit de komkommer gehaald, zo vind ik dat iets knapperig. Halveer de gekookte eieren en leg ze bij de salade. Kruid de salade met wat peper en fleur de sel (grof zout).
  4. Maak de dressing: breek het ei en doe enkel de dooier in de mengbeker. Doe de mosterd en een scheutje olie arachideolie bij. Plaats de staafmixer in de pot en schenk al mixend nog wat arachideolie toe, tot de dressing begint te binden. Doe er de gehakte knoflook, stukjes ansjovis en limoensap bij en mix opnieuw door de rest van de olie voorzichtig toe te voegen terwijl je aan het mixen bent. Doe er de yoghurt en wat zure room bij. Kruid de dressing met wat cayennepeper en enkele druppels worcestershiresauce. Proef en voeg naar smaak nog wat extra smaakmakers of kruiding toe.
  5. Als de kip klaar is, kan je ze in blokjes of partjes snijden en bij de salade leggen. Werk af met de broodcroutons en parmezaanse kaas. Schep er enkele flinke eetlepels ceasardressing over en eet smakelijk.


Ingrediënten voor 2 personen
  1. 2 kippefilets
  2. 1/2 komkommer, zaadjes verwijderd, in stukjes
  3. 100 g sperziebonen, gekookt, in stukjes
  4. 2 eieren, gekookt, gehalveerd
  5. 1 krop Romeinse sla of little gems
  6. 1 mini-ciabatta, in stukjes gescheurd
  7. olijfolie
  8. enkele takjes rozemarijn en tijm, gehakt
  9. peper & fleur de sel
  10. afwerking: 50 g parmezaan, in schilfers
de dressing
  1. 1 eidooier
  2. 1 teentje look, gehakt
  3. 1/2 DL yoghurt natuur
  4. 1⁄2 limoen of citroen
  5. 1 tl mosterd
  6. 5 à 10 CL arachideolie
  7. 2 zoute ansjovisfilets, in stukjes
  8. cayennepeper en/of zwarte peper
  9. Engelse saus (Worcestershiresaus)

  By julivwee - http://www.hapjesprinces.be

Reacties

Populaire posts van deze blog

PITTIGE OVENSCHOTEL MET KIP, TOMATEN EN MOZZARELLA

ZALM MET COURGETTEROLLETJES VAN PASCALE NAESSENS

KABELJAUW IN EEN JASJE VAN PARMAHAM