GEBAKKEN ZALM MET GEPLETTE BROCCOLI, ERWTJES EN PREI

  1. Breng water aan de kook in een ruime pot met een snuifje zout.
  2. Snij de broccoli in roosjes en kook ze in het gezouten water gedurende ongeveer 8 minuten. Doe er de laatste twee minuten de erwtjes bij. Giet af.
  3. Stoof de gesnipperde knoflook aan en doe er de fijngesneden prei bij. Bak de prei gaar. Doe de broccoli en erwtjes bij de prei. Plet nu alles grof met een pureestamper of vork. Er mogen gerust nog grove stukjes in zitten.
  4. Snij de olijven en gedroogde tomaatjes in stukjes en doe bij de broccolistampot.
  5. Maak hem nu smeuïg door er wat zure room, sap van 1 limoen en hazelnootolie bij de doen.
  6. Werk af met peper & grof zeezout, de geroosterde hazelnoten en de verse groene kruiden.
  7. Bak de zalm in de pan met een scheutje olijfolie. Zorg dat hij nog wat rosé is binnenin.


Ingrediënten voor 2 à 3 personen
  1. 1 stengelprei, fijngesneden
  2. 1 broccoli, in roosjes
  3. 1 handvol erwtjes, diepvries
  4. 2 el zwarte olijven, ontpit, fijngesneden
  5. 2 el gedroogde tomaatjes, fijngesneden
  6. 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  7. hazelnootolie
  8. olijfolie
  9. 1 el zure room
  10. peper & zout (grof zeezout)
  11. sap van 1 limoen
  12. verse kruiden: munt, platte peterselie, dragon en basilicum
  13. geroosterde noten, gehakt
  14. 400 g zalmfilet, in 2 porties

  By julivwee - http://www.hapjesprinces.be

Reacties

Populaire posts van deze blog

PITTIGE OVENSCHOTEL MET KIP, TOMATEN EN MOZZARELLA

ZALM MET COURGETTEROLLETJES VAN PASCALE NAESSENS

KABELJAUW IN EEN JASJE VAN PARMAHAM