GEROOKTE ZALM MET MOZZARELLA EN DRESSING VAN GROENE ASPERGES
- Schil de asperges. Kraak de topjes eraf. Kook de asperges beetgaar in lichtgezouten water. Snij van de helft van de asperges de topjes af. Doe deze steeljes in de blender, samen met de rucola, 1 takje dille en 1 handje platte peterselie. Mix glad tot je een gladde saus hebt. Kruid met peper en grof zout. Doe er eventueel nog een scheutje water bij als de dressing te dik is en werk af met wat olijfolie van goede kwaliteit.
- Snij de mozzarella in plakjes.
- Rol de asperges rond de gerookte zalm. Leg de punten van de asperges die je over hebt ook rond de zalm, samen met de mozzerella. Kruid alles met peper en grof zout. Doe er eventueel nog wat verse kruiden over zoals dille en platte peterselie. Werk af met de aspergesaus.
- Serveer met quinoa.
- Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 sneetjes gerookte zalm (neem ongeveer 100 à 150 gram p.p.)
- 1 bundel groene asperges
- 1 bolletje mozzerella
- 1 handje rucola
- 2 takjes dille
- 2 handjes platte peterselie
- olijfolie
- peper en grof zout
By julivwee - http://www.hapjesprinces.be
Reacties
Een reactie posten