GEROOSTERDE PAPRIKASOEP

Warm de oven voor op 175°C.

Plaats de rode paprika’s, wortels, look en ui op een bakplaat. Besprenkel met enkele druppels kokosolie en zout naar smaak. Voeg verse kruiden toe voor extra smaak.
Rooster de groenten 15 à 25 minuten tot ze zacht zijn. Roer ze elke 5 à 10 minuten om zodat ze zeker niet verbranden.

Laat de groenten enkele minuten afkoelen en verwijder de geroosterde verse kruiden. Pel de rode paprika’s, look en ui. Je kan de look en ui ook op voorhand pellen, maar haal ze dan wel vroeger uit de oven zodat ze zeker niet aanbranden.

Plaats de gepelde rode paprika, wortel, look en ui in de blender samen met het water, de tomaten, tomatenpasta, groentebouillonpoeder, garam masala, gerookt paprikapoeder, zout, zwarte peper en chilivlokken. Mix tot een romige soep.

Garneer met verse koriander, basilicum of oregano, rauwe of licht geroosterde pompoenpitten en eventueel enkele druppels extra vierge olijfolie.


Ingrediënten voor 2 personen
4 grote rode paprika’s
2 grote wortels
2 grote teentjes look
1 grote ui
Kokosolie
Verse kruiden naar keuze – ik gebruikte oregano & salie
2 à 3 koppen water
2 medium tomaten (+/- 2 koppen)
2 eetlepels pure tomatenpuree (zonder toevoegingen)
1 koffielepel groentebouillonpoeder (liefst zonder gluten & gist)
½ koffielepel garam masala
¼ koffielepel gerookt paprikapoeder
Himalayazout of zeezout, naar smaak (ik gebruikte ¼ koffielepel)
Zwarte peper van de molen, naar smaak
Chilivlokken, naar smaak (optioneel)
Extra vierge olijfolie, naar smaak (optioneel)

Reacties

Populaire posts van deze blog

PITTIGE OVENSCHOTEL MET KIP, TOMATEN EN MOZZARELLA

ZALM MET COURGETTEROLLETJES VAN PASCALE NAESSENS

KABELJAUW IN EEN JASJE VAN PARMAHAM