KABELJAUW MET ERWTEN CAPONATA

  1. Verhit olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Snij de aubergine in blokjes en bak ze 5 minuten aan. Aubergines nemen veel vocht op, dus je mag niet te zuinig zijn met je olijfolie. Voeg dan de rode ui, selder en paprika toe.
  2. Blus met rode wijnazijn en laat 1 minuut inkoken. Voeg dan de kappers en olijfjes toe. Laat alles op een zacht vuurtje garen. Breng op smaak met peper, grof zout en eventueel wat suiker als het nodig is.
  3. Ondertussen kan je de kabeljauw bakken. Ik heb hem in de oven gegaard. Gewoon de filets in de ovenschaal leggen. Kruiden met peper en grof zout. Ik heb er ook nog een twee takjes tijm en blaadje laurier bijgelegd. Een goede scheut olijfolie op doen en een beetje witte wijn oversprenkelen. Nu nog 10 minuutje in de oven steken op 180°C.
  4. Werk de caponata af. De laatste twee minuten voeg je de diepvrieserwtjes en pijnboompitten toe.
  5. Verdeel de caponata over vier borden en serveer met de kabeljauw.


  1. Ingrediënten voor 4 personen:
    • 150 g gedopte erwten 
    • olijfolie
    • 1 aubergine, in blokjes
    • 3 stengels selder, in fijne blokjes 
    • 1 rode paprika, in blokjes
    • 1 rode ui, fijngesnipperd
    • 2 el rode wijnazijn 
    • 2 el kappers, uitgelekt en fijngehakt
    • 2 el zwarte olijfjes, zonder pit, op olie
    • 2 el geroosterde pijnboompitten 
    • een klein handvol bladpeterselie, fijngehakt
    • 4 kabeljauwfilets
    • peper en grof zout


    Adapted from Nest Lente - http://www.hapjesprinces.be

    Reacties

    Populaire posts van deze blog

    PITTIGE OVENSCHOTEL MET KIP, TOMATEN EN MOZZARELLA

    ZALM MET COURGETTEROLLETJES VAN PASCALE NAESSENS

    KABELJAUW IN EEN JASJE VAN PARMAHAM