KIP MET SINAASAPPEL, SOJASAUS EN QUINOASALADE
- Verwarm de oven voor op 200°C. Pers het sap van de sinaasappels uit. Het sap van de sinaasappel doe ik een ovenschotel samen met de sojasaus. Kruid met wat peper van de molen.
- De kipfilets snij je open aan de zijkant. Rasp de pecorino (of parmezaan) en vul de kip met de kaas. Kruid met wat verse en/of gedroogde tijm, wat peper en vouw de kip dicht. Wikkel rond elke kipfilet een plakje bacon. Leg ze in de schaal met de saus en bak 30 minuten in de oven.
- Quinoa moet je altijd afspoelen. Spoel hem in een fijne zeef. Doe in een kommetje en voeg nu dubbel zoveel water toe. Laat ongeveer 15 minuten garen. Ik kook quinoa meestal met een beetje kippenbouillon.
- Ondertussen gaan we de groenten voor de quinoasalade fijnsniijden. De kerstomaatjes halveer je. De veldsla maak je schoon. De venkel snij je in heel fijne reepjes. Dit gaat heel makkelijk met de mandoline. Halveer de komkommer, haal de pitjes eruit en snij in halve manen. Meng de groenten in een mengschaal. Besprenkel ze met olijfolie van goede kwaliteit en witte wijnazijn. Kruid goed met peper en zout.
- Haal de gebakken kipfilet uit de oven. Giet de saus uit de ovenschaal in een steelpan, voeg zure room toe en laat de saus 5 minuten sudderen. Ondertussen dek je de kip af met zilverpapier.
- Serveer met de quinoasalade.
- Ingrediënten voor 4 personen:
- - 4 kipfilets van ongeveer 150 g
- - 2 sinaasappels, sap
- - 5 el sojasaus
- - 125 g pecorino
- - 1 tl tijm
- - 150 g bacon
- - 300 g quinoa
- - 1 venkel, fijngesneden
- - 1/2 komkommer
- - 1 doosje kerstomaten, gehalveerd
- - 75 g veldsla
- - 2 tl wittewijnazijn
- - olijfolie
- - 100 g potje zure room
- - zwarte peper en grof zout
By julivwee - http://www.hapjesprinces.be
Reacties
Een reactie posten