LASAGNE VAN COURGETTE, ZALM, RICOTTA EN SPINAZIE


Verwarm de oven voor op 180°C

Snijd de courgette in de lengte in plakken van 0,5 cm en bestrooi met zout om het meeste vocht te verwijderen. Plaats opzij tot verder gebruik.

Verwarm een pan met olijfolie. Stoof de ajuin en knoflook tot de ajuin glazig is.

Voeg de spinazie toe en roerbak deze tot alle spinazie is geslonken.
Voeg de ricotta, de helft van de gemalen kaas en pesto toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Houd opzij in de pan tot verder gebruik.

Neem een ovenschaal en vet deze in met olijfolie. Beleg de bodem met de courgetteplakjes (verwijder eerst het zout en het vocht van de courgettes met wat keukenpapier). Bestrijk de courgettes met een laag ricotta en bedek opnieuw met courgetteplakjes. Leg hierop enkele sneetjes gerookte zalm en dille, bedek opnieuw met courgetteplakjes. Herhaal deze stap tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en eindig bovenaan met een laag ricotta. Strooi de overige gemalen kaas over de ricotta.

Plaats gedurende 20 à 25 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is gebakken en de courgette gaar.

Serveer er nog wat extra jonge spinazie bij of een krielaardappeltje in de schil.


Ingrediënten


1 courgette
100g gerookte zalm
1/2 ajuin, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
75g ricotta
30g gemalen gratinkaas
150g jonge spinazie
1 kleine el pesto genovese
dille
peper en zout
nootmuskaat
scheut olijfolie


Credits: Sandra Bekkari - https://www.nooitmeerdieten.be
          

Reacties

Populaire posts van deze blog

PITTIGE OVENSCHOTEL MET KIP, TOMATEN EN MOZZARELLA

ZALM MET COURGETTEROLLETJES VAN PASCALE NAESSENS

KABELJAUW IN EEN JASJE VAN PARMAHAM