LOW CARB SALADE MET RAUWE COURGETTE, VENKEL EN GEPOCHEERDE VIS
- Maak de dressing: doe alle ingrediënten in een foodprocessor/blender. Voeg zout en peper toe als dat nodig is. Schenk er 2 el water bij en mix tot je een dikke dressing hebt dat glad is. Klop er eventueel wat extra water bij om een minder dikke dressing te bekomen.
- Voor de gepocheerde vis. Breng ruim water aan de kook met een goede snuif zout, de peperbolletje, tijm en laurier. Als het water kookt, voeg je de vis erbij. Laat ongeveer 10 à 12 minuten pocheren
- Snij de venkel en courgette in spaghettislierten. Dit gaat goed met de spirali van Lurch. Doe ze in een grote mengkom. Besprenkel de salade met wat olie, grof zout en peper. Schep goed door elkaar. Werk af met de verse kruiden en de pindadressing. Bestrooi de groenten met de geroosterde pompoenpitjes. Maak af met grof in stukken gescheurde basilicum, munt, peterselie en de gepocheerde vis.
Ingrediënten
- courgette, in sliertjes
- 1 venkel, in sliertjes
- 1 el pompoenpitten, geroosterd in een snuifje paprikapoeder
- verse kruiden: basilicum, munt en peterselie
- eventueel nog een beetje olijfolie
- Voor de dressing:
- 2 el pinda's
- fijngeraspte schil van 1/2 citroen
- 1 el citroensap
- 1/2 tl honing
- grof zout en verse peper
- Voor de gepocheerde vis:
- 2 zeeduivelfilets
- 1/2 el peperbolletjes
- 2 takjes tijm
- 1 blaadje laurier
- zout
Reacties
Een reactie posten