MOSSELSOEPJE MET KERRIEROOM
Controleer de mosselen. Breng de mosselen in een gesloten pan met 150 ml witte droge wijn en royaal peper aan de kook en kook ze gedurende 6-8 min of tot alle schelpen openstaan. Neem de mosselen uit de pan. Zeef het mosselkookvocht en vul het met ± 500 ml visbouillon (tablet) aan tot 1 liter.
Smelt in een pan 50 g roomboter. Voeg 50 g bloem toe en bak 1 min. Klop met een garde beetje voor beetje de bouillon erbij tot een gebonden soep ontstaat. Verwarm de soep 5 min zachtjes. Haal de mosselen uit de schelp. Verdeel de helft van de mosselen over 8 glaasjes. Rijg de rest op 8 spiesjes.
Roer door 125 ml volle room, 1 tl kerriepoeder en 1 tl fijngehakte bieslook, zout en peper. Verdeel de soep over de glazen. Garneer met de kerrieroom en een spiesje.
Ingrediënten voor 8 personen
1 kg mosselen
150 ml droge witte wijn
Ca. 500 ml visbouillon (van een tablet)
50 g roomboter
50 g bloem
125 ml volle room
1 tl kerriepoeder
1 el bieslook, fijngehakt
150 ml droge witte wijn
Ca. 500 ml visbouillon (van een tablet)
50 g roomboter
50 g bloem
125 ml volle room
1 tl kerriepoeder
1 el bieslook, fijngehakt
Credits: mosselen.nl
Reacties
Een reactie posten