TONGROLLETJES MET TOMATENTAPENADE, ERWTENCRÈME EN KNOLSELDERPUREE

  1. Laat de visboer de tongen fileren. Kruid de visfilets met peper en grof zout. Bestrijk met de tomatenpasta (dit heb ik gewoon gemaakt door een doosje halfgedroogde (kers)tomaatjes te mixen in de blender). Leg er nog wat verse basilicumblaadjes en een zongedroogde tomaatje op. Rol de tong op en leg ze in een ovenschaal. Ongeveer 20 minuutjes op 180°C.
  2. Hak de zwarten olijven. Doe ze over de vis in de ovenschaal. Doe een scheutje olijfolie bij, wat sap van een limoen of citroen en grof zout.
  3. Laat 1 dl sojaroom koken met wat munt. Voeg de erwtjes toe en laat alles gedurende 3 minuutjes koken. Mix het geheel in de blender. Zeef en kruid met peper en grof zout (of zeef niet, als je daar geen zin in hebt en een beetje lui bent zoals ik vandaag, want ik had geen goesting meer om die zeef straks ook nog af te wassen).
  4. Kook de stukjes knolselder in gezouten water tot hij gaar is. Giet af in een vergiet. Doe in de blender en mix fijn met een klein scheutje sojaroom, peper en grof zout.
  5. Serveer de tongrolletjes met de knolselderpuree en erwtencrème.


Ingrediënten voor 4 personen
  1. 4 zeetongen, filets
  2. 4 el tomatenpasta (doosje gedroogde tomaten blenden)
  3. 3 el zwarte olijven, in stukjes
  4. 4 zongedroogde tomaatjes
  5. verse basilicumblaadjes
  6. 200 g diepvrieserwtjes
  7. 4 takjes verse munt
  8. sojaroom
  9. peper en grof zout
  10. 1/2 knolselder, in stukken

  By julivwee - http://www.hapjesprinces.be

Reacties

Populaire posts van deze blog

PITTIGE OVENSCHOTEL MET KIP, TOMATEN EN MOZZARELLA

ZALM MET COURGETTEROLLETJES VAN PASCALE NAESSENS

KABELJAUW IN EEN JASJE VAN PARMAHAM