TOURNEDOS VAN RUNDVLEES MET BROCCOLI

Snijd de broccoliroosjes in kleine stukken. Gebruik ook de stengel. Snijd de harde schil van de stengel af en snijd de rest in dunne plakjes.
Kook alles 5 minuten in kokend water met wat zout.
Giet het water af en bak nu de broccoli in een hete pan met een goede scheut olijfolie. Goed roeren zodat de broccoli niet verbrandt. Pureer de broccoli en kruid met peper en zout en veel nootmuskaat. Indien je de puree nog smeuïger wil, voeg dan wat olijfolie toe.
Bruin het rundvlees in een pan en kruid met peper en zout. Zet, afhankelijk van hoe gaar je het vlees wil, daarna de braadpan weg in een oven van 180 graden.
Snijd het vlees in dikke plakken.
 Maak quenelles van de broccolipuree en verdeel over de borden. Schik het in plakjes gesneden rundvlees erlangs.

Ingrediënten

350 g rundvlees

2 grote broccoli's
olijfolie
peper en zout
nootmuskaat


Credits: Pascale Naessens - http://www.purepascale.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

PITTIGE OVENSCHOTEL MET KIP, TOMATEN EN MOZZARELLA

ZALM MET COURGETTEROLLETJES VAN PASCALE NAESSENS

KABELJAUW IN EEN JASJE VAN PARMAHAM