ZALM IN MARINADE MET SINAAS EN SOJASAUS
- Meng de ingrediënten voor de marinade in een kleine steelpan. Breng op smaak met eventueel wat peper en zout. Doe niet te veel zout in, want de sojasaus is al vrij zout. Indien je een chilipepertje gebruikt, hoef je er ook geen peper meer in te doen.
- Laat de marinade op zacht vuur tot de helft inkoken. Zet de pan van het vuur en zet even apart.
- Leg de zalm in een ovenschotel. Kruid met peper en grof zout. Doe er een scheutje olijfolie over en giet er de marinade op.
- Zet de schotel in de oven op 180°C gedurende 10 à 15 minuten (afhankelijk van hoe dik de zalm is).
Deze zalm is heel lekker met gebraiseerde venkel.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 zalmfilets, ong. 150 g p.p.
- sap van 1 sinaasappel
- sap van 1/2 citroen
- een goede scheut witte wijnazijn
- 2 el sojasaus
- 1 el gehakte gember
- versgemalen peper of 1 rode chilipeper, fijngesnipperd
By julivwee - http://www.hapjesprinces.be
Reacties
Een reactie posten