ZALMCARPACCIO MET GROENE ASPERGES EN OOSTERS SAUSJE MET PINDANOTEN VAN PASCALE NAESSENS

Maak eerst het sausje. Rooster de pindanoten in een droge koekenpan. Mix ze grof in een blender. Doe ze in een kommetje en giet er de sesamolie, de sojasaus en het sap van een (halve) limoen bij. Rasp er de gember en de knoflook bij en meng goed. Snipper het lente-uitje fijn en voeg toe. Proef en voeg naar smaak nog ingrediënten toe.
  1. Snij het houtachtige uiteinde van de asperges. Schil de asperges helemaal in slierten met een dunschiller. Snij de puntjes eraf. Blancheer de groene aspergesliertjes en de aspergepuntjes in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en dep ze droog.
  2. Leg de aspergeslierten op de zalm. Doe wat grof zeezout op de zalm. Werk af met olijfolie van goede kwaliteit. Giet er dan het heerlijke sausje met pindanootjes over.

Ingrediënten voor 2 personen
  1. 8 dikke groene asperges
  2. 300 g carpaccio van zalm
voor het sausje
  1. sap van 1 limoen
  2. 1 el geroosterde sesamolie
  3. 4 el sojasaus
  4. 30 g geroosterde pindanoten
  5. 1 stukje gember van 2 cm, geraspt
  6. 1 teentje knoflook, geplet
  7. 2 lente-uitjes, fijngesnipperd

Reacties

Populaire posts van deze blog

PITTIGE OVENSCHOTEL MET KIP, TOMATEN EN MOZZARELLA

ZALM MET COURGETTEROLLETJES VAN PASCALE NAESSENS

KABELJAUW IN EEN JASJE VAN PARMAHAM