ZEEBAARS MET BROCCOLIPUREE, PREI EN SPEKREEPJES

  1. Kook de broccoli + de stengels in licht gezouten water gaar.
  2. Ondertussen kan je een pan opzetten en daarin de spekreepjes krokant bakken. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Ik gebruik geen vetstof voor het spek. Dan gebruik ik dezelfde pan om de prei in aan te stoven. De pan even proper deppen met een keukenpapiertje, scheutje olijfolie erin en de prei aanstoven. Kruid hem met peper en grof zout. 
  3. Mix de broccoli fijn in een blender of met de soepmixer. Kruid met peper en zout. Proef en voeg eventueel nog wat extra peper en zout bij. Een scheutje olijfolie mag ook altijd. 
  4. Neem een pan en doe er een scheutje olijfolie + boter in. Bak de vis op de velkant tot hij bijna gaar is. Draai dan kort nog even om.
  5. Doe de broccolipuree op een bord. Daarboven een beetje gestoofde prei, het stuk vis en afwerken met de spekreepjes. Smakelijk.


  1. Ingrediënten voor 4 personen:
  2. 4 stukken zeebaars van elk 150 g
  3. 2 broccoli's, in roosjes
  4. 4 stengels prei, fijngesneden
  5. 150 g spekreepjes
  6. peper en grof zout
  7. olijfolie + boter


   By julivwee - http://www.hapjesprinces.be

Reacties

Populaire posts van deze blog

PITTIGE OVENSCHOTEL MET KIP, TOMATEN EN MOZZARELLA

ZALM MET COURGETTEROLLETJES VAN PASCALE NAESSENS

KABELJAUW IN EEN JASJE VAN PARMAHAM