ZUIDERSE SKINNY TABOULEH VAN BLOEMKOOL EN SARDIENTJES
- Was de twee soorten bloemkool. Rasp ze fijn of doe ze in een blender tot je een korrelige structuur hebt zoals couscous. Doe in een grote mengschaal.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten. doe er wat paprikapoeder en komijn bij.
- Hak de olijfjes, zongedroogde tomaatjes en rucola grof. Voeg bij de salade van bloemkool.
- Snipper de lente-uitjes en verse kruiden fijn. Voeg bij de rest.
- Neem een blikje sardines op olie. Giet de olie af en hak de sardientjes grof. Voeg bovenop de salade.
- Kruid met peper en grof zout (liefst gerookt zout). Werk af met het sap van een limoen, olijfolie, pompoenpitten en eventueel nog een scheutje sherryazijn. Proef en voeg nog kruiding naar smaak toe.
Ingrediënten voor 4 – 6 personen
- 1/4 bloemkool
- 1/4 romanesco (groene bloemkool)
- 1,5 el pompoenpitten, geroosterd met paprikapoeder en komijn
- 25 g rucola, gewassen, gehakt
- 1/2 doosje zongedroogde tomaatjes
- 12 zwarte olijven, in vieren
- 1 blik sardientjes op olie
- verse kruiden: platte peterselie, munt en basilicum
- 3 lente-uitjes, fijngesnipperd
- sap van 1 limoen
- peper en grof zout
- olijfolie
- optioneel: scheutje sherryazijn
Reacties
Een reactie posten